Wie zijn wij?

Twee meiden uit de polder!

Daar waar tot in het ver verschiet onze karakteristieke Hollandse molens draaien. Daar waar zwart en roodbonte viervoeters tevreden knabbelen aan het frisse groen. Daar waar je alweer niet door kunt rijden op de provinciale weg omdat er een giertank voor je rijdt, dat getrokken door een majestueus agrarisch voertuig zijn (reuk) sporen nalaat. Daar waar 'ons kent ons' een fenomeen is, Daar wonen wij en daar werken wij.

En dat typeert ons. Konijnen en scharrelkippen lopen rond in de tuin. We dragen klompen, bakken ons eigen brood en bestieren een moestuin inclusief hoekje met snijbloemen. We haken, breien, naaien en plakken een fietsband. En als we op vakantie gaan doen we dat nooit zonder een tent.

Beiden kunnen we zeggen dat we trotse moeders zijn, en dat gunnen we elke ouder. Juist omdat wij als geen ander weten dat het ouderschap een proces kan zijn wat met vallen en opstaan gaat. Wij weten als geen ander wat een rijkdom het is om een kindje te mogen krijgen. Evengoed weten wij dat dit soms ook minder leuke kanten heeft. Als het niet gaat zoals je gehoopt had, Als je niet meer weet wat je moet doen om je baby tevreden te stellen vergt dit veel van het incasseringsvermogen van jullie als ouders. 

Nog erger wordt het als een ander dan ook nog komt vertellen hoe je het wel moet doen. Dan is het een feit dat jij de slechtste ouder van de wereld bent. Want wees eerlijk, na al die slapeloze nachten is er van je eigenwaarde en gezond zelfvertrouwen dat je best een baby kunt verzorgen en begrijpen ook weinig meer over. Wij snappen dit helemaal! 

Omdat die hormonen ook door ons lijf gierden. Omdat wij ook onzeker waren over onze baby's. Omdat wij ouders van (premature) baby's begeleiden in het ziekenhuis. Omdat wij alle -en dan ook echt alle- in's en out's dat het jonge ouderschap met zich meebrengt kennen. En daarom zijn jullie met al je vragen en vertwijfeling over  jullie kindje bij ons aan het goede adres.

Over Corine

Zoals het stukje hierboven al beschrijft, ik woon in de polder, Trotse moeder van drie kinderen en ik werk als kinder- en high care neonatologie verpleegkundige op een kinderafdeling. Daarnaast is het mijn passie om gezinnen met een baby/dreumes waar alles niet zo loopt als verwacht, weer te laten stralen en te laten genieten van deze bijzondere periode. Het is namelijk echt een hele mooie tijd om van te genieten maar ook een tijd die de basis legt voor de rest van het leven van je kindje.

Over Tonja

Na tien jaar ervaring op de kinderafdeling in het ziekenhuis, werk ik nu als zzp'er in de kinderthuiszorg. Daarnaast richt ik mij op ons bedrijfje en wil ik zoveel mogelijk ouders en hun kindje helpen om weer van de babytijd, die toch al zo kort is, te laten genieten. Het is mijn wens dat het hart van alle ouders vervuld wordt met een zweem van heimwee naar die goeie ouwe tijd wanneer ze na jaren de babyfoto's van hun kind terugkijken.